Jacqueline Marijnen

Als nakomer in het gezin heb ik al heel jong goed leren kijken naar mensen. Ik heb mezelf al op jonge leeftijd ontwikkeld om te kijken, te luisteren en te begrijpen. Dat was voor mij nodig om erbij te blijven horen. Dit is ook hoe ik begeleid.

Ik kijk naar wat er gebeurt in het voelen, ik luister naar wat er werkelijk gezegd wordt en begrijp vanuit intuïtie wat er nodig is. Zonder oordeel, omdat het is zoals het is. Ik werk vanuit de kern, intuïtief en luister met mijn hart.

Ik ben altijd heel nieuwsgierig geweest naar hoe mensen zich verhouden tot zichzelf en elkaar, hoe ze contact maken, hoe ze zich uiten en vooral wat emoties hierin vertellen. Emoties zijn een bron van informatie. We hebben alleen geleerd ze te onderdrukken en daarbij gaat veel verloren. Mensen hun emoties laten ervaren en inzicht geven in wat die emoties vooral kunnen vertellen, maakt dat mensen vanzelf in beweging komen en regie kunnen nemen. Dat mensen hun innerlijke kompas weer gaan gebruiken, vind ik het mooiste wat er is. Zo kunnen zij hun pad weer vervolgen.

Ik zie coachen niet als het aanreiken van oplossingen, maar vooral als het in beweging brengen van mensen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Mijn werkveld bevindt zich vooral binnen het onderwijs en de zorg. Ik begeleid en adviseer graag in organisaties waar mensen voor mensen werken. Hier wordt doorgaans veel ruimte en aandacht besteed aan ontwikkeling, samenwerking, openheid en zorg voor medewerkers, en dat vind ik essentieel. Wie voor anderen zorgt, heeft ook voor zichzelf te zorgen.