Coaching bij verzuim

Er zijn verschillende oorzaken waardoor je niet meer kunt werken. Een hoge prestatiedruk, veranderingen in het werk en/of de organisatie, en een disbalans tussen werk, privé en levensstijl kunnen ertoe leiden dat je overbelast raakt en stress ervaart en uiteindelijk je ziek meldt. In eerste instantie vaak nog voor korte duur. Als de signalen niet goed opgepakt worden, neemt de kans op langdurig verzuim toe. Het is daarom belangrijk om ze tijdig te herkennen en aandacht te geven.

Buro Jacq ondersteunt jou en jouw werkgever om het gesprek over uitval en verzuim aan te gaan. Het is belangrijk dat thema’s die soms lang onbesproken zijn, op tafel komen. Hierdoor ontstaat meer duidelijkheid en begrip voor de situatie en voor elkaar. Dit vergemakkelijkt het vinden van de redenen van verzuim. Zo wordt ook helder hoe ieder zijn of haar verantwoordelijkheid kan nemen, hoe jij de regie en zorg voor jezelf kunt terugpakken en hoe jij je herstel kunt bevorderen, zodat je weer meer ontspanning en werkplezier kunt ervaren. Want prettig werken wil iedereen.

Weer gezond functioneren
De coaches van Buro Jacq werken samen met arbeidsdeskundigen, de bedrijfsarts, leidinggevenden en en/of HR-adviseurs om jou vanuit verschillende kanten te ondersteunen. We onderzoeken hoe je (weer) regie kunt krijgen over jezelf en beter je behoeften en je grenzen kunt aangeven. We gaan na hoe je steun kunt vragen en ervaren, en welke keuzes voor jou belangrijk zijn om weer gezond te kunnen functioneren.

Ontspanning en geluk
Daarnaast ondersteunen we je bij het aangaan van moeilijke gesprekken of situaties en hoe je weer ruimte krijgt voor ontspanning, geluk en beleving. Dit doen we met gesprekken, maar ook wandelingen in de natuur, lichaamswerk en ontspannings- en ademhalingsoefeningen kunnen hierbij helpen. Zo leer je steeds te ervaren wat goed is voor jezelf. En leer je weer in jezelf geloven.