buro Jaq

Hoe werk ik?

Ik werk niet volgens hiërarchie, kaders of hokjes. In gesprekken van mens tot mens voel en ervaar ik waar iemand tegen aan loopt en waar de aandacht naar toe moet. Ik spreek met mensen over hun ervaringen en soms strijd, maar wel vanuit de kwetsbaarheid. Samen gaan we vervolgens aan de slag op zoek naar mogelijkheden. En die zijn er altijd!

Op een respectvolle manier benoem ik alles. Ik reik handvatten en alternatieven aan en daag uit om stappen te zetten, in beweging te komen. Dat doe ik door goed te luisteren, echt in gesprek te gaan en creatieve oplossingen te bieden. “Ieder mens is uniek, heeft een eigen verhaal en verdient dus ook een unieke behandeling.”

Intake

Voorafgaand aan een coachtraject vindt altijd eerst een oriënterend kennismakingsgesprek plaats. Coaching is een kwestie van vertrouwen. Ik vind het belangrijk dat er sprake is van ‘een klik’. Tijdens de kennismaking bespreken we welk doel iemand heeft. Wat hij of zij wil bereiken. Na dit eerste gesprek, besluiten we beiden of we verdere afspraken maken.

Tijdens het coachtraject vindt een aantal gesprekken plaats (gemiddeld vijf) en gaat de coachee aan de slag met zichzelf. Dat gebeurt aan de hand van opdrachten die ik meegeef. De opdrachten helpen de betrokkene om het geleerde direct in de praktijk toe te passen. Gaandeweg het traject ervaart de coachee de gewenste verandering in de praktijk.

Afspraken

Zowel bij de intake als aan het einde van het coaching traject sluit de leidinggevende aan. In die afrondende fase maken we afspraken voor de komende periode. We benoemen mogelijke risico’s zoals terugval in oude patronen en er is gelegenheid om te benadrukken wat goed gaat. Complimenten leren geven en ontvangen is heel waardevol om een (werk)relatie te verbeteren. Ik borg ook de coachtrajecten, wat betekent dat ik adviseer hoe mensen het geleerde vol kunnen houden. Zij moeten het uiteindelijk in de organisatie ‘warm’ houden.

buro Jaq

Quote

“Ieder mens is uniek, heeft een eigen verhaal en verdient dus ook een unieke behandeling.”