buro Jaq

Training kan helpen om meer inzicht te krijgen en beter te leren functioneren.

Ik werk graag met groepen en bied met enkele samenwerkingspartners trainingen aan op het gebied van:

  • Kwetsbaar communiceren, communiceren vanuit de onderstroom – aandacht voor o.a. waar zit je ergernis?, je schaamte?, je onbegrip?, je verlangen? en hoe presenteer je je hiermee? Wat laat je zien en wat maak je hiermee duidelijk? En hoe maak je hiermee contact met de ander?
  • Profile Dynamics, een methode om inzicht te krijgen in drijfveren, potenties en talenten en om te leren deze beter te benutten. Het resultaat: meer werkplezier en betere resultaten individueel en van teams.
  • Profile Dynamics vervolg programma, programma gericht op de ontwikkeling van competenties, wat is wel of niet ontwikkelbaar, hoe kun je dit koppelen aan de je functie, je omgeving (team), de organisatie. Welke ontwikkeling is daarvoor nodig? En hoe en waarmee kun je van betekenis zijn en blijven. In duidelijke stappen een concreet programma waarin je continu aandacht geeft aan je eigen ontwikkeling binnen de gewenste competenties. Haalbaar en resultaatgericht.
  • Leiderschap en Lidmaatschap, een training voor leidinggevenden om inzicht te krijgen in hun rol als leidinggevende en als teamlid in een organisatie. Je leert beide rollen optimaal vorm te geven. Deze training geef ik in samenwerking met Linda Weijers van Mens en Organisatie.
  • Trainingen op maat (neem contact op voor de mogelijkheden)

Wat is Profile Dynamics?

Profile Dynamics is een training waarbij je kennis maakt met je primaire drijfveren en hoe die zich uiten. Anders gezegd: wat drijft je, hoe uit zich dit, wat zijn je talenten, wat zijn je weerstanden, waar krijg je energie van, hoe communiceer je en hoe functioneer je in je omgeving. Het word je duidelijk naar welk gedrag je voorkeur gaat en hoe je kunt omgaan met mensen, situaties in en buiten organisaties. Daarnaast geeft het inzicht in wat jou energie geeft en wat jou energie kost. Je leert jezelf kennen in samenhang met het werken in een team, een organisatie. En hoe je zo kunt werken dat je dichter bij je talent komt en je vooral meer werkplezier krijgt.

Kort samengevat biedt Profile Dynamics je:

  • inzicht in je eigen talent en in je weerstand
  • herkenning van drijfveren van anderen
  • praktische handvatten hoe je beter kan aansluiten bij collega's en werksituaties
  • meer werkplezier en betere persoonlijke effectiviteit

Hoe werkt het?

Je vult een Profile Dynamics test in (duurt 20 minuten). Op basis hiervan maak ik een persoonlijke analyse. Die nemen we door op drie niveaus. Het eerste niveau gaat over jouzelf. Wat zegt het persoonlijk profiel over jou? Het tweede niveau gaat over jou binnen een team en het derde gaat over jouw profiel binnen het huidige werkgebied en de organisatie. We bespreken wat de belemmeringen en de voordelen van jouw persoonlijk profiel zijn. Je krijgt een boekje met jouw profiel en een beschrijving van jouw drijfveren en advies mee.

buro Jaq

Profile Dynamics

"Onzichtbare drijfveren vormen de basis van onze normen en waarden en komen tot uiting in zichtbaar gedrag"